Verdens enkleste kundeklubb?

QR2Artboard 1 (1).png

Fra lange registreringer til medlem med noen tastetrykk. Slik fikk Jernia flere kunder til kundeklubben.

La oss starte med et scenario: Du står i kassen og er klar for å betale for varene dine. Plutselig, når det er din tur, sier en av de ansatte at du får rabatt på flere av produktene – alt du trenger er å bli medlem av kundeklubben.

Ganske fint? Absolutt. Men: For å få rabatten må du registrere deg. Denne jobben kan tradisjonelt sett være litt kronglete:

Du sier telefonnummeret ditt, får en SMS, klikker på en lenke og fyller ut et skjema med navn, e-post og adresse. Kanskje må du til og med opprette et passord. Og et brukernavn.

Når du endelig er ferdig, kan du betale.

Samtidig, mens du har registrert deg, har køen bak blitt lengre og i verste fall litt utålmodig. Heldigvis finnes det bedre løsninger – si hei til Vipps Logg inn!

Vipps logg inn 2.png

Dette er Vipps Logg inn

Vipps Logg inn er en tjeneste som gjør det mye enklere for kundene dine, samtidig som det gir økt konvertering og bedre datakvalitet. Med Vipps Logg inn går det veldig, veldig, raskt å registrere seg.

Få full oversikt over Vipps Logg inn

Med litt andre ord: Vipps Logg inn tar deg fra scenarioet øverst i artikkelen til noe veldig, veldig enkelt.

Personen i kassa spør om telefonnummeret til kunden. Kunden får en notifikasjon fra Vipps på mobilen, åpner appen og godkjenner. Vipps, så er kunden registrert og på plass i systemet!

Fordelen? Det går kjappere, er enklere og sikrer en ekstra smidig prosess. Både for kunden og du som eier kundeklubben.

Jernia – fra stress til suksess

En av butikkjedene som har testet løsningen, er Jernia. Jerniaklubben har svært mange medlemmer, som rekrutteres både på nett og fysisk i butikken. Løsningen de brukte i butikk var relativt tradisjonell og kjent for de fleste av oss: Kunden måtte oppgi telefonnummeret sitt i kassa, mottok en SMS og registrerte seg manuelt på en nettside.

Espen Rosenberg Hansen, e-Commerce manager i Jernia, forklarer:

- Det er ikke nødvendigvis noe galt med denne løsningen, men det tar tid for kundene å registrere seg og den oppleves som litt tungvinn. Med et lengre registreringsløp så vi også at risikoen for at kunden droppet ut og rett og slett ga opp økte – de ble ikke medlem likevel, sier han.

Færre klikk – mindre kø

For Jernia, som alltid har vært opptatt av å gjøre det enkelt for kundene, ble Vipps løsningen. Butikkkjeden startet med å teste løsningen i én av butikkene – så tre, før de til slutt rullet den ut i samtlige 130 butikker i mars 2022.

sitat-epsen-rosenberg-jernia
Kort fortalt: Løsningen med Vipps innebærer langt færre klikk. Alt kundene trenger å gjøre er å åpne appen fra pushvarselet og samtykke. Veien fra ikke-medlem til medlem er gjort på svært få steg – så få at det ikke går ut over køen i kassa eller egen tålmodighet. Det setter vi stor pris på, sier Rosenberg Hansen.

Han forteller også at de har beholdt den tidligere SMS-løsningen, men at den først og fremst fungerer som backup for kunder som ikke har Vipps.

- Og jeg kan trygt si at dette er et mindretall. Vi merker at Vipps er i lomma på 4,3 millioner nordmenn, som er en stor fordel. Siden vi startet ser vi at dobbelt så mange kunder gjennomfører registreringen, og tilbakemeldingene er svært gode – både fra kundene og våre ansatte. Det er kanskje ikke så rart: Vi får flere medlemmer, registreringen går raskere og kassakøen blir mindre. Vi er veldig fornøyde, sier han.

Skal gjøre det enklere å drive kundeklubb

Erlend Gjesdal, produktsjef for Vipps Logg inn, er storfornøyd med samarbeidet med Jernia.

- Jernia setter kundene først og har fått på plass en god løsning som virkelig bidrar til forenkling. For oss i Vipps er det også gledelig at 95 % av brukerne som starter registreringen med Vipps faktisk fullfører. Dette er en solid indikasjon på at tjenesten gjør det enkelt å bli kunde – og enklere å drive en kundeklubb, sier han, og avslutter:

- Vipps Logg inn er et godt alternativ for alle som har et kassasystem og behov for å registrere kundene sine. Og frykt ikke hvis du ikke jobber med kassasystemer – Vipps Logg inn kan gjøres på flere måter. Vi står alltid klare til å hjelpe til.