petter_uteligger_1200X700.jpg

14.000 lyspunkter vippset til Stiftelsen Petter Uteligger

Samarbeidet mellom Vipps og Stiftelsen Petter Uteligger har i 2019 engasjert nordmenn til å bidra til rekordmange fine lyspunkter i hverdagen for folk med rusutfordringer – alt fra frisørklipper til kinoturer og påskeegg.

– Vi har klart å gjennomføre flere aktiviteter enn noen gang tidligere. Det er takket være arbeidet vi har gjort sammen med Vipps, sier Petter Nyquist, som står bak stiftelsen.

I starten av 2019 ble det norske folk oppfordret til å være med på å realisere små og store lyspunkter i Trondheim, Bergen og Oslo. Hele 14.000 donasjoner ble vippset, og i etterkant har Stiftelsen Petter Uteligger opplevd at engasjementet og oppmerksomheten rundt stiftelsen har økt.

– Vi har fått mange flere henvendelser fra folk, og ikke bare folk fra Oslo og omegn, men fra hele landet. Det er vanvittig kult. Jeg kan med sikkerhet si at 2019 ble tidenes år med tanke på utdeling av lyspunkter for Stiftelsen Petter Uteligger, sier Nyquist.

Donasjonene bidrar blant annet til at Wivian hver uke kan lage et hjemmelaget måltid til =Oslo-selgerne, og at ressurssentre og gatemagasiner kan invitere til blant annet gratis frisørklipp og mange andre aktiviteter.

Inviterte til Vipps vinterfest i januar

I likhet med en rekke andre stiftelser og organisasjoner, merker Stiftelsen Petter Uteligger økt engasjement rundt juletider, men en brå nedgang i januar. Derfor har stiftelsen gått sammen med Vipps om å invitere folk med rusutfordringer til en vinterfest hos Vipps i januar.

– Julen har en ufattelig stor påvirkning på omsorgen til mennesker, men mange opplever at de blir helt glemt når desember er over, forklarer Nyquist.

Målet med vinterfesten hos Vipps var å skape et lyspunkt i en tid som er mørk for mange og vise at det finnes folk som bryr seg gjennom hele året.

­­– Vinterfesten var hjemme hos oss på kontoret, der vippsere (ansatte i Vipps) laget maten, pyntet lokalene og serverte. Det ble fullt hus, sier Henrik Wille, pådriver for Petter Uteligger-aktivitetene i Vipps.

Ønsker du å bidra? Vipps et lyspunkt på Vippsnummer 04000