VippsLommebok_landingsside_1689x858.png

Netthandel vokser som aldri før, og stadig flere nettbutikker og leverandører lar deg betale med Vipps. I løpet av 2021 har vi sett en enorm økning av betaling til bedrifter. Her er noen nøkkeltall:

  • dobling av antall transaksjoner fra begynnelsen av året til slutten av Q3, med tilnærmet 100% vekst fra samme tid i fjor
  • rekordhøye 2,2 millioner brukere betalte med Vipps på nett i september
  • antall nettbutikker som tilbyr Vipps er mer enn doblet siden Q3 i fjor

Allikevel viser innsikt at mange betaler med kort av gammel vane. Mario Ek Aparicio, produktsjef for Vipps på nett, tror mye av grunnen handler om myter og misforståelser rundt betalingsløsningen.

– Mange blir overrasket når de skjønner hvor enkelt det er å bruke Vipps til å betale på nett. Derfor er det på tide å få tatt livet av et par myter, sier Mario.
mario_farger.png

Seks gode grunner til å velge Vipps neste gang du handler på nett:

1.

Få alle fordelene fra kortene dine

Fordi man slipper å taste inn kortnummer når man skal betale med Vipps, er det mange som tror betalingsløsningen fører til at du går glipp av fordelene man har bundet til kortene sine. Dette er "fake news".

– Alle fordelene dine følger med når du handler med Vipps. Det er banken som ser hvilket kort du har brukt, og om man bruker det med Vipps eller taster inn kortinformasjonen for hånd spiller ingen rolle. Du har de samme fordelene, og de samme rettighetene på alt fra forsikringer til bonuspoeng og lojalitet.

Du kan legge inn inntil ni ulike betalingskilder i appen, hvorav én må være en bankkonto i en norsk bank. Det betyr også inntil åtte betalingskort med Visa, MasterCard (debet og kredittkort) fra norske kortutstedere. Disse kan benyttes som betalingsmiddel overalt i Vipps unntatt for å betale regninger. Bruker du betalingskort til vennebetaling kan det ta inntil tre virkedager før mottaker får pengene.

Slik legger du inn flere kort i Vipps.

vipps-lommebok.png
_Savings.png

2.

Det er ingen gebyrer

Mange tror at det påløper gebyrer når man betaler med Vipps, spesielt hvis det er snakk om dyre kjøp. Den bekymringen kan man legge helt vekk.

– Med vår betalingsløsning er det ingen gebyrer du behøver å tenke på, uansett beløp du skal handle for. Det er alltid gratis å betale på nett med Vipps.

3.

Trygg retur

Ønsker du å returnere varer du har kjøpt på nettet med Vipps? Ikke noe problem. Da havner pengene tilbake på samme kort som du handlet med. Ved å betale med kredittkort kan du også utsette betalingen.

– Og siden alle betalingene dine med Vipps går gjennom VISA eller MasterCard, har du samme forsikringer og garantier som du ellers får når du bruker disse kortene på netthandel.
Regninger.png
Scan QR sticker.png

4.

Enda enklere betaling med QR-skanneren

Med Vipps QR-koder kommer du rett til betalingen eller en hurtigkasse – uten å måtte taste inn noe som helst! Du finner QR-kodene i butikker, på automater, kundeaviser og til og med på utendørsreklamer. QR-koden tar deg rett til produkt og betaling, raskere blir det ikke!

– Med Vipps Hurtigkasse blir kjøp via QR enda enklere. Da slipper du å taste inn noe som helst. Da er all informasjon, adresse inkludert, allerede lagt inn. Det eneste du behøver å gjøre er å godkjenne og vente på at ordren blir levert.

5.

Vipps = trygg butikk

Vipps er en trygg og sikker betalingsløsning. Visste du at Vipps, i tillegg til å sørge for sikkerhet i egen teknologi, også sikrer at butikkene vi samarbeider med er pålitelige? Alle butikkene som tilbyr Vipps som betalingsløsning må gjennom en prosess der man undersøker juridisk opphav, eierstruktur og om selskapet driver med hvitvasking eller annen ulovlig virksomhet. I tillegg skal de ha brukervilkårene på stell.

– Når du betaler med Vipps i en butikk, og med det godtar butikkens vilkår, kan du være trygg på at butikken er klarert av oss på forhånd. Vipps-knappen i nettbutikken skal være et kvalitetsstempel!
Vipps logg inn 2.png
Vipps på nett.png

6.

Det er enkelt, raskt og sikkert å betale med Vipps på nett

Undersøkelser gjennomført av Vipps i september, viser at seks av ti mener Vipps er den enkleste betalingsmåten på nett, og syv av ti rangerer Vipps som den betalingsleverandøren de stoler mest på. Avslutningsvis ønsker Mario å forsikre kundene om at de vil få en god opplevelse om de velger Vipps neste gang de handler på nett.

– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger. Spesielt fra folk som har testet betalingsløsningen for første gang – de blir nesten oppgitt over at de ikke har brukt Vipps på nett tidligere.
pay_with_vipps_pill_250_NO.png

Se etter Vipps-knappen neste gang du handler.

God handel!

Sist oppdatert: Oktober 2021