NS0018_Vipps-et-påskeegg_1689x858.png

Slik kan du bidra

Alt du trenger å gjøre er å vippse 44 kroner til 04000. På den måten gir du et egg med smågodt og et lite, men viktig lyspunkt til noen som trenger det.

En "glemt" høytid

Påsken er en høytid der mange mennesker med rusrelaterte utfordringer føler seg glemt. For mens folk flest er flinke til å vise omsorg i julestria, er det mange som glemmer at det er like viktig å bry seg om hverandre i påsken. Dette skal Petter Nyquist og Stiftelsen Petter Uteligger gjøre noe med.

- I årets påske skal vi spre litt glede for folk som kanskje trenger det litt ekstra. Hvis du ønsker å bidra kan du vippse et påskeegg til 04000, som er Vippsnummeret til Stiftelsen Petter Uteligger. Det er selvsagt også mulig å vippse mer, for de som ønsker det. Alle innkomne bidrag går til å dekke utgiftene med å kjøpe og fylle påskeeggene. Et eventuelt overskudd går uavkortet til stiftelsens videre arbeid med å skape lyspunkter for folk som trenger det, forteller Petter Nyquist.

NS0018_Vipps-et-påskeegg_248x248.png

4444 lyspunkt

De 4444 påskeeggene deles ut til ulike typer væresteder for folk med rusutfordringer, institusjoner, gode hjelpere, pårørende og enkeltindivider som setter ekstra stor pris på det lille lyspunktet. Det er Stiftelsen Petter Uteligger som står bak initiativet. På turen fra Nordkapp til Lindesnes har Petter fått med seg Siv som «påskehare». Hun har selv mange års bakgrunn fra gata og vet hvor viktig en liten oppmerksomhet kan være.

- Å få et påskeegg vil bety mye for veldig, veldig mange. Egget gjør at du føler at noen ser og bryr seg om deg. For de fleste høres kanskje det litt rart ut, men jeg har selv vært langt nede. Å få oppleve et lyspunkt, som et påskeegg, varmer veldig, veldig, veldig mye, sier Siv.  

Fakta om Stiftelsen Petter Uteligger:

  • Stiftelsen ble opprettet i 2016 og jobber for å skape lyspunkter for folk med rusutfordringer i hverdagen.
  • Et lyspunkt kan være så mangt og avhenger av person og vedkommende sin livssituasjon. Eksempler: Et kinobesøk, en båttur, tur i klatreveggen, hårklipp – eller et påskeegg.
  • Fellesnevneren for et lyspunkt, er at det handler om å gi folk et avbrekk fra en ellers utfordrende hverdag. En positiv opplevelse som kan være med å skape glede og gode minner som man kan ta med seg videre.
  • Petter og Siv sitt arbeid i forbindelse med Vipps et påskeegg-initiativet og annet arbeid for stiftelsen er 100 % frivillig og ulønnet.

Gå til nettsiden til stiftelsen

NS0018_Vipps-et-påskeegg_2_248x248.png

Alle lyspunkter hjelper

Det finnes mange forskjellige måter å skape lyspunkter for andre som ikke involverer å donere penger. Her er tre enkle tips fra Stiftelsen Petter Uteligger for deg som ønsker å gjøre en liten, men positiv forskjell for folk du møter på din vei som har noen ekstra utfordringer i hverdagen.

  • Et blikk og smil. Mange som tigger eller lever på gata kan føle at de mangler en fast tilknytning til samfunnet. Å fange et blikk, samtidig som du smiler, er en fin og omsorgsfull gest som kan bli noens lyspunkt den dagen.
  • Slå av en prat. De aller fleste av oss har behov for å bli sett – og hørt. En enkel måte å vise at du bryr deg om en du møter kan begynne med noe så enkelt som “Hei, hvordan har du det?” Hensikten bør ikke være å foreslå eller skape endring i den andres liv. Bare det å lytte og vise forståelse vil være verdifullt for mange.
    Eller kanskje du kjenner noen som kunne hatt glede av å få en telefon? Pling på, da vel! Det koster ingenting – bare litt av din tid. Det viktigste er at du bryr deg.
  • Finn din sak. En rekke frivillige organisasjoner jobber for å hjelpe andre. Frivillig Norge (frivillighetnorge.no) har samlet 350 medlemsorganisasjoner med over 50 000 lokallag i hele Norge. Se på oversikten om det er en av de som kan passe deg godt.
petter_uteligger_1500X700.jpg

Tidligere samarbeid

Stiftelsen Petter Uteligger og Vipps har lang fartstid sammen med å skape lyspunkter. Vi har samlet noen av lyspunktene i en egen spilleliste på Youtube. Der kan du blant annet følge Pål, Anita og 200 andre når de drar på kino, folk fra alle samfunnslag som deler hva som er et lyspunkt for dem, få et gjensyn med da Vipps åpnet dørene for vinterfest og masse, masse mer!

Se filmene på Youtube