Vipps_TVaksjonen_2000x800.jpg

I et år hvor alt blir litt annerledes må også den tradisjonsrike TV-aksjonen gjennomføres på nye måter. Den store dugnaden med bøssebærere som ringer på alle landets dører blir det dessverre ikke noe av, men heldigvis skal TV-aksjonen allikevel gjennomføres digitalt.

TV-aksjonen har vært en viktig høsttradisjon helt siden 1974. Men i annerledes-året 2020 må også viktige dugnader som dette gjøres på helt nye måter for å ivareta godt smittevern. Derfor er aksjonen blitt heldigital og går over en drøy uke, med både digitale bøsser med Spleis og Vippsnummer for å gi direkte. Allerede fra 9. oktober kan du vippse til 2133 og støtte, og midlene går i år til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet.

Hvert år havner 8 millioner tonn med plast i havet, og truer både mennesker og dyr. Midlene som samles inn til årets TV-aksjon skal brukes til konkrete tiltak der problemene er størst. Sammen kan vi bidra til å løse problem vi alle berøres av, redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene!

Veien til å støtte er derfor veldig kort:
Du åpner Vipps, og allerede når du er i ferd med å logge deg inn får du opp nummeret til TV-aksjonen på skjermen din. Men fortvil ikke om du er av den glemske typen, da trykker du bare på «Send» og så kommer TV-aksjonen opp som første alternativ.

Det fine møtet med bøssebærerne håper vi er tilbake snart, men i mellomtiden kan det være fint å minne venner og familie om at man ikke må vente på at de kommer på døra i år. Ekstra smart kan det være å minne eldre om at man i år må gi på andre måter, og kanskje gi dem litt hjelp med Vipps-bruken?

Pssst, husk at kortet ditt må være oppdatert i appen!