vipps-mobil-mobilvaner-jente-do.png

Seks gøyale fakta om mobilvanene våre

99 % av alle nordmenn har egen mobiltelefon (ifølge SSB), men hva bruker vi den egentlig til – og hvordan? Det har vi undersøkt litt nærmere.

De aller fleste av oss bruker mobilen til mye mer enn å ringe. Kanskje først og fremst til andre ting. For eksempel viser det seg at hele 70 prosent har surfet på mobilen mens de sitter på do, ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av Vipps.

Det kommer kanskje ikke som en kjempeoverraskelse at så mange av oss har med seg telefonen inn på do, men det er ikke sikkert så mange hadde innrømmet det hvis de ikke ble spurt anonymt, ler Hanne, kommunikasjonssjef i Vipps.
Annen gøyal innsikt, syns vi, er at Vipps Mobil-kunder i snitt har spart 31 GB de siste seks månedene noe som viser verdien av å ha Evig Data med Vipps Mobil. Mange er flinke til å spare data og kan bruke de når det passer best for dem, sier Tonje, produktsjef for Vipps Mobil i Vipps.

Hva annet er det vi tør å innrømme når vi blir spurt helt anonymt om mobilvanene våre? Ta en titt på disse seks gøyale mobilfaktaene:

alt-samlet copy.png

1. To av ti har løyet om skjermtid 😅

Har du noen gang hatt dårlig samvittighet for at du har brukt mobilen i overkant mye? Da er du ikke alene. Faktisk sier to av ti nordmenn at de har dratt en hvit løgn overfor venner og familie om hvor mye skjermtid de har brukt.

Les også: Fem grunner til å prøve Vipps Mobil

vipps-mobil-dekning.png

2. 70 prosent har surfet på mobilen på do 🚽

Hvordan doble tiden du bruker på toalettet med ett enkelt grep? Ta med deg telefonen din! Hele syv av ti sier de har tatt med seg mobilen på do (men vi vet ikke hvor lenge de ble sittende).

vipps-mobil-mobildata-sommer.png

3. 25 prosent bruker mer mobildata i ferier

Vi hadde en sterk antakelse om at folk flest bruker mobilen litt mer når de har ferie, og det fikk vi bekreftet: 25 prosent sier at de bruker mer mobildata. Er du en av dem som har spart opp data til ferien, eller trenger du å oppjustere abonnement ditt til ferien?

Med Vipps Mobil trenger du ikke binde deg til en fast mengde data hver måned. Velg nivå etter hvor mange GB du bruker – og endre når du vil Perfekt til sommeren! Finn ut mer her!

vipps-mobil-wifi.png

4. Halvparten av oss logger seg på venners wifi 🧡

Et smart triks for å spare data, er å koble deg til wifi når du er på besøk hos andre. Halvparten av nordmenn sier at de gjør nettopp det – og 18 prosent sier de synes det er flaut å spørre om passord. Er du en av dem som synes det er litt flaut, kan du sjekke ut GB-saldo fra Vipps Mobil. Her får du en enkel oversikt over hvor mye GB du har spart. Har du mye GB på konto kan du puste lettet ut, og droppe wifi.

vipps-mobil-spare-data-evig-data.png

5. En fjerdedel har fått mobiltommel eller mobilnakke 👀

Mobilbruk er ikke bare fryd og gammen. Én av fire sier nemlig at de har brukt mobilen så mye at de har fått problemer med mobiltommel eller mobilnakke. På tide med en liten mobil-detox, kanskje?

vipps-mobil-evig-data.png

6. Det er flere som liker å spare data 💰

Det å spare til et viktig formål er nok noe mange gjør, men Ikke alle har ett bevisst forhold til det å spare data. Allikevel ser vi at flere liker å spare data enn å bruke data når de blir spurt. Og nettopp dette kan du gjøre med Vipps Mobil. Spare opptil 1000 GB, så lenge du vil. Date du ikke bruker er dine for evig. Les mer om slik fungerer Evig Data.

Bestill Vipps Mobil.

Bestillingen gjøres enkelt i appen. Vi ordner resten.